Rođen sam 22.10.1981. godine u Beogradu. Završio sam Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beigradu na Odseku za drumski i gradski saobraćaj i transport, trenutno radim kao nastavnik u srednjoj saobraćajnoj školi.

Interesovanje i ljubav prema životinjama, a pogotovu prema psima razvijala se kod mene od ranog detinjstva, a prvi koraci u toj ljubavi kojih se kao kroz maglu sećam učinjeni su kroz deljenje čokoladne bananice sa jednim škotskim ovčarom. Ta ljubav i interesovanje se negovalo i razvijalo se u opsesiju uz emisije, knjige, serije i filmove moje mladosti kao što su Opstanak, Metla bez drške, Orlovi rano lete, Lesi se vraća kući, Oči anđela, Tarner i Huč, K9 idr.

Prva kuca u moj dom dolazi tek u mojim srednjoškolskim danima, spašena sa ulice, ispred automobila, bila je rođendanski poklon sestri. Kića je do početka mojih studentskih dana uveseljavao moj dom i naučio me da mi za naše mezimce predstavljamo ceo svet i da smo mi njihov sav život, a da su oni na žalost samo deo našeg.

Prve korake u dresuri sam pravio sa drugim psom, nemačkim bokserom, koji je opet, pogađate bio sestrin poklon za rođendan, doduše ja sam imao pravo da biram, pa saim izabrao rasu prelepe ružnoće. Njemu, Tigru, kako mu je glasilo zvanično ime u rodovniku, a po sestrinom Cezaru, sam najzahvalniji za stvorenu ljubav i doslovno opsesiju prema dresuri, izgrađenu želju za znanjem i učenjem, jer nikako nisam mogao da prihvatim u tim prvim našim zajedničkim koracima koje smo pravili da se sve svodi na neku komandu, na neki trzaj davilicom i jedno bravo kako se do tada moglo pročitati u literaturi na našem jeziku ili u to vreme videti  na kursu kluba Policajac. Dugovao sam mu da istražujem i da učim, dugovao sam mu i dugujem mu za ovo današnje znanje koje imam i dugujem mu za znanje koje stičem i koje ću sticati u nadolazećim godinama. Sa njim sam napravio i prvi kontakt sa kinologijom polažući neki Radni ispit A.

Prve ozbiljne korake u radu sa psima i profesionalno bavljenje obukom pasa, izučavanjem metodologije rada, sistema,oblika i načina učenja pasa, psihologije pasa, počinje pre nešto više od 5 godina, sa sadašnjim psom Kanetom kako mu je ime ili poznatiji pod estradnim Tauron Terzo od Djevija. Naravno opet pogađate, sestrin je, doduše sada nije za rođendan dobijen.

Prva poznanstva sa internacionalnim trenerima pravljena su preko njega i uz njegovu podršku jer nije bio baš najbolji učenik ili ja nisam bio najbolji učitelj, pa smo gledali da idemo na neke privatne časove i da proširimo naša znanja sa ljudima koji više znaju. Prve izlaske na utkamice sam napravio sa Kanetom, prve poraze i prve uspehe zajedno i dostojanstveno smo zajedno izneli, dostojanstveno kako dolikuje sportistima i u porazu i u pobedi, iz istih smo učili u utrli neki bolji i lakši put za neke njegove bliže ili dalje četvoronožne rođake koji će sarađivati samnom.

Kontakt telefon: 064 / 19 – 48 – 418

Predavanja, seminaria i treninzi

Znanje i veštine sam, između ostalog, učio i kod ovih svetskih stručnjaka:

Mario Verslype

www.mario-verslype.be

Gospodin Mario je u tri navrata bio prvak sveta, a jednom treći na FCI svetskom prvenstvu u radu za sve rase, 3 puta prvak sveta na FMBB koje predstavlja svetsko prvenstvo u radu za belgijske ovčare. Preko 35 godina se bavi kinologijom i takmiči po IPO programu, bavi se rešavanjem problema agresije pasa, socijalizacijom pasa. Rođen je i živi u Belgiji. Kako voli sam za sebe da kaže više je čovek od dela, nego od pisane ili izgovorene reči.

András Benke

www.kutyasuli.com

Gospodin Benke drži školu obuke vodiča, markiranata i pasa, bavi se socijalizacijom pasa, rešavanjem problema agresije, spremanjem pasa za ispite i takmičenja po IPO programu, u Budimpešti. Preko 30 godina se bavi kinolog-ijom, Međunarodni je kinološki sudija za rad, bio na značajnim pozicijama u kinološkom savezu Mađarske, učestvovao na FCI svetskom prven-stvu u radu za sve rase kao markirant, spremao markirante za dva svetska prvenstva u radu.

Wassilios Broumas

haus-mecki-malinois.de

Gospodin Broumas je dugogodišnji takmičar u radu i markirant. Bavi se obukom pasa po IPO programu, kao i obukom markiranata, u Nemačkoj.

Peter Maša

Gospodin Maša je dugogodišnji kinolog,više puta se takmičio za reprezentaciju Hrvatske na svetskim prvenstvima u radu po IPO programu, ostvarivao zapažene rezultate na istima. Po disciplini A (trag), gospodin Maša gledajući statistiku nikada nije imao rezultat ispod 96/100 bodova, što je odlična ocena i rezultat i uspeh koji bi svaki takmičar želeo da ima i ostvari. Pored sportske kinologije sprema pse za detekciju različitih tipova eksploziva za potrebe vojske, pružao teoretsku pomoć gorskoj službi za spašavanje.

Zdravko Kliček

Gospodin Kliček je Međunarodni sudija za rad, dugogodišnji takmičar po IOP programu i IPO FH programu. U više navrata se takmičio za reprezentaciju Hrvatske, od toga najbolji rezultati su na svetskom prvenstvu za trag po IPO FH programu, gde je gospodin Kliček bio prvi, potom otvoreno prvenstvo Evrope, gde je takođe gospodin Kliček zauzeo prvo mesto, na poslednjem održanom svetskom prvenstvu zauzeo je sa svojim psom drugo mesto.

Nenad Milojević

Gospodin Milojević se bavi kinologijom preko 30 godina, Međunarodnni sudija je za rad, odgajivač, osnivač “Instituta Kačari” koji se bavi istorijom radne kinologije, dokumentovanjem iste na ovim našim prostorima, predavač na “Kinološkoj akademiji” koja je kao sekcija u okviru Veterinarskog fakulteta u Beogradu, sudio na više međunarodnih takmičenja u radu u instranstvu, kao što su recimo državno prvenstvo Amerike u radu i kvalifikacije za svetsko prvenstvo po FCI za sve rase, svetsko prvenstvo u radu za belgijske ovčare FMBB idr., radi na projektu pasa vodiča slepih i slabovidih osoba i terapeutskih pasa i još mnogo toga.

Gábina Macounová

www.ismena.cz

Gospodin Milojević se bavi kinologijom preko 30 godina, Međunarodnni sudija je za rad, odgajivač, osnivač “Instituta Kačari” koji se bavi istorijom radne kinologije, dokumentovanjem iste na ovim našim prostorima, predavač na “Kinološkoj akademiji” koja je kao sekcija u okviru Veterinarskog fakulteta u Beogradu, sudio na više međunarodnih takmičenja u radu u instranstvu, kao što su recimo državno prvenstvo Amerike u radu i kvalifikacije za svetsko prvenstvo po FCI za sve rase, svetsko prvenstvo u radu za belgijske ovčare FMBB idr., radi na projektu pasa vodiča slepih i slabovidih osoba i terapeutskih pasa i još mnogo toga.

Marek Urban

www.marekurban.com

Gospodin Marek je mladi markirant u usponu, u Češkoj. Sarađivao je i trenirao sa trenerima poput Gabine Macounove i Vit Glisnika.

Jan Böhm

janbohm.webnode.cz

Gospodin Böhm je markirant sa kojim treniraju pojedini Češki i Slovački reprezentativci, markirao je na više međunarodnih takmičenja u radu po IPO programu. Bavi se pripremom pasa za polaganje ispita i takmičenja po IPO prgramu, ZTP i Korung programima za radne pse. Sarađuje blisko sa gospođicom Gabinom Macounovom.