Rad sa štencima

Izabarli ste rasu i u dom doveli vašeg četvoronožnog mezimca, novog člana porodice, životnog saputnika. Pitate se kada treba početi da ga učite komandama i lepom ponašanju? Bez obzira sta nameravate, kako sa njim vreme da provodite, da li u nekom od psećih sportova da učestvujete ili samo da uživate u šetnjama, učenje kreće odmah.

Kako predjete prag vrata po prvi put sa vašim novim drugarom, učenje počinje. Prvi koraci su pravilna igra sa štenetom, davanje jasnih pravila i ograničenja psu, gradite poverenje i čvrstu vezu izmedju vas, postavljete mu se kao vodja u koga će imati neograničeno poverenje i prema kome će gajiti poštovanje. Rad sa štenetom je zabava, igra, kako za njega tako treba da bude i za vas.

Morate mu sve pokazati, da zna šta se traži od njega, da razume, sa velikim strpljenjem i sa mnogo ljubavi, jer na njega gledajte kao na bebu, čija inteligencija maksimalni razvoj ima najkasnije do treće godine života, tada se završava psihološki razvoj psa i tada su na nivou deteta od dve godine, a oni retki, izuzetni i nadareni su na nivou deteta od tri godine.

POGLEDAJTE SLIKE SA NAŠIH TRENINGA